top of page

Mijn logo het symbool Caduceus en een blauwe lotus.

Mensen die mij kennen weten dat ik van mijn tatoeage ' het symbool Caduceus' en een blauwe lotus' mijn logo heb gemaakt.


Maar wat betekend het nu eigenlijk?

Om te beginnen het Caduceus, hiervoor zijn meerdere betekenissen. Voor mij symboliseert het als geheel vrede, bescherming en genezing. De slangen staan als tegenovergestelde principes die een rol spelen in het manifeste universum; mannelijk/vrouwelijk, zie/geest, etc

De staf staat voor de as tussen hemel en aarde, boven en beneden. De caduceus in zijn geheel symboliseert, behalve de eerder genoemde vrede, bescherming en genezing, vooral de eenheid, die bereikt wordt door de verzoening van de tegendelen. In de homeopathie komen we nogal wat onbegrip tegen. Voor mij symboliseert het vooral dat er een gouden middenpad is om samen te werken. Je mag anders denken, je hoeft niet hetzelfde te zijn. Je hoeft niet te oordelen of te veroordelen. Maar steun elkaar, vul elkaar aan. Om het even in de 'genezing' te houden, het regulier en het alternatief kunnen in mijn ogen niet zonder elkaar. Sluit je zelf niet af om het alleen te doen maar geef elkaar juist

een hand. In mijn visie sta je samen sterker !!


De blauwe lotus;

Staat voor kennis, wijsheid en leren. Je bent nooit te oud om te leren in de spirituele mentale of emotionele groei van je zijn. De lotus staat symbool voor het doormaken en overwinnen van een (moeilijke) periode in iemands leven. Door open te staan voor wat er op je pad komt en deze te bewandelen met of zonder hindernissen kom je uiteindelijk steeds dichter bij wie je bent. De een noemt het verlichting de ander tevreden met jezelf en zijn omgeving. Zoals ik het bekijk zul je altijd blijven leren van elk persoon of moment in je leven.. alles heeft een reden..


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page