top of page

Mijn visie als homeopaat

Vaak kom ik mensen tegen die geen of geen duidelijk beeld hebben van wat homeopathie is. Homeopathie is niet te vergelijken met de middelen die in de schappen bij de drogist liggen. Homeopathie is veel meer ...

Dan leg ik uit dat met een homeopatisch middel je eigen herstelvermogen weer aan het werk wordt gezet zodat je weer terug in balans bent en klachten verdwijnen of verminderen. Geen onderdrukking maar je eigen lichaam een boost geven!


Waar ook niet bij stil wordt gestaan en wat ik vooral belangrijk vindt is dat er meer kan worden samengewerkt. Samen sta je sterker. Als voorbeeld neem ik iemand die reguliere medicatie nodig is en er zijn bijwerkingen. Met homeopathie kun je zorgen dat je weerstand sterker is of zo optimiaal mogelijk zodat men meer weerstand kan bieden tegen klachten waaronder bijwerkingen. Om nog een voorbeeld te noemen; iemand heeft een operatie ondergaan en de wond heelt niet naar verwachting, hier kan een homeopatisch middel het genezingsproces ondersteunen.


Het zou mooi zijn als er vanuit het regulier meer kan worden samengewerkt. Misschien een ideaal beeld maar ik ben ervan overtuigd dat er best beweging in de positieve zin aanwezig is. Als wij als homeopaat hier ons steentje aan blijven bijdragen en onze kennis en ervaring blijven delen dan zal het resultaat uiteindeijk gaan spreken en ogen openen.


108 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page