WAAROM IS BOTTEN BOUILLON ZO GEZOND?

Oma's soep al uren van te voren getrokken, wie herinnerd zicht het niet..? Zowel voor de huid, als gewrichten, voor de botten, spijsvertering... onze oma's wisten het!!


De bouillon van botten is rijk aan o.a. aminozuren. Dit zijn de bouwstenen voor het vormen en herstellen van weefsels en organen. Ze spelen een rol bij tal van lichaamsfuncties die variëren van groei en herstel tot de hoeveelheid energie, het humeur, de concentratie, het geheugen en de hormoonhuishouding. De spijsvertering wordt ondersteund, de gelatine zorgt voor een goede slijmvlieslaag en biedt bescherming bij maagproblemen.


Het is wel duidelijk dat je met deze bouwstenen een aardige fundering kan bouwen!


De bouillon die gedurende 24 uur getrokken wordt uit botten is wellicht wel het beste medicijn dat er is tegen

botontkalking. Botten zijn rijk aan magnesium, calcium kalium, fosfor, zwavel en silicium. In het merg zit veel vitamine A, K2, omega-3 en -6 vetzuren.


In het bindweefsel van het bot zit veel glucosamine en chondroitine. Deze stoffen zitten vaak in supplementen tegen artrose. In botten, merg en bindweefsel zit veel collageen dat tijdens het koken wordt ingezet naar gelatine, dat weer rijk is aan de aminozuren glycine, proline en glutamine.


Bottenbouillon wordt vaak voorgeschreven bij auto-immuunziekten die voorvloeien uit darmproblemen. Om een goed bottenbouillon te maken zijn botten nodig die gedurende twaalf uur (liever langer) op een zeer laag pitje worden getrokken in een pan met water waar een scheutje appelazijn aan wordt toegevoegd. Welke botten daarvoor gebruikt worden maakt niet uit. Het kan kopkarkas zijn, schenkel of mergpijp. Het is verstandig om te kiezen voor biologisch. de reden dat azijn wordt toegevoegd, is omdat de mineralen makkelijker van het bot worden getrokken.


Botten bouillon is een ideale manier om belangrijke stoffen binnen te krijgen, omdat het zowel de mineralen als de vetoplosbare vitaminen uit het merg bevat. Die verbeteren de opname van de mineralen. Doe er nog flink wat groenten en peterselie bij voor de vitamine C, dan geef je je lichaam pas een echt shot gezondheid, die je uit een cup a soup niet zult krijgen!


Bron:

Orthomoleculaire therapie in praktijk door Elly Korzelius





23 keer bekeken

Praktijk Klassieke homeopathie Voorne Putten

Gevestigd oa bij Gezondheidscentrum Nieuw Helvoet

Hoonaartstraat 72

3222 CL Hellevoetsluis

Mobiel: 06-21944388

Email: info@pkhvoorneputten.nl

  ©2016 Klassieke Homeopathie Gerda Nieuwpoort

  Kvk nummer: 67634915

  Beroepsvereniging; NWP: P-1712 

  AGB code zorgverlener: 90063413

  AGB code praktijk: 90104074

  Wbp meldingsnummer; m00001869

  NIBIG registratie: 528181